Come, come to Compadre, czyli the best tortilla in Kraków!
Wypad teatralno-jedzeniowy nr 42 / Escapade No. 42
Nie ma to jak zakończyć teatralny wieczór (sztuka „Kwestia techniki” oczywiście w Starym) w szamowozie, czyli po polsku food trucku! Ostatnio to bardzo popularna forma restauracji na kółkach, gdzie można zjeść chińszczyznę, burgery, owoce morza, pierogi, dania z makaronu, zapiekanki no i oczywiście meksykańskie specjały… A jak tortilla, to najlepsza z food trucka Compadre, czyli od przesympatycznych chłopaków – Łukasza i Kornela. Oto co nam serwują.
Menu:
- tortilla wołowa – mielona wołowina, pasta fasolowa, salsa, ser żółty, pomidory, czerwona cebulka, sałata
- tortilla wieprzowa – łopatka wieprzowa, pasta fasolowa, salsa, ser żółty, pomidory, czerwona cebulka, sałata
- tortilla z kurczakiem – pierś z kurczaka, papryka, cebula, pasta fasolowa, salsa, ser żółty, pomidory, czerwona cebulka, sałata
- tortilla wegetariańska – pasta fasolowa, salsa, pomidory, sałata, cebula, ser żółty
- nachos z salsą
Bardzo dobre ciasto dopełnia całości. A dla mnie też ważna rzecz: wreszcie sos nie wycieka z opakowania, czyli konsumujemy baaaardzo komfortowo.
Compadre mają swoje stałe miejce na rogu ul. Jakuba i Ciemnej na krakowskim Kazimierzu.
Jednym słowem Compadre to bardzo dobre i oryginalne meksykańskie jedzenie, solidna porcja a obsługa pierwsza klasa!
Food trucki to świetna alternatywa dla klasycznych restauracji, gdzie można wszamać coś oryginalnego i w przystępnej cenie. Food trucki świetnie wkomponowują się w miejską przestrzeń. Bardzo popularne są food truckowe festiwale, a najbliższy w Krakowie 17 kwietnia w Forum Przestrzenie. Mam nadzieję, że nie zabraknie tam naszych Compadre.